WOZ waarde Rotterdam wordt nog elk jaar hoger

Waarom wordt de WOZ waarde Rotterdam elk jaar hoger? Dak komt door het duurder worden van huizen. Natuurlijk niet alleen in Rotterdam, maar in heel Nederland. De WOZ waarde is in 2019 met ongeveer 7,8 % gestegen vergeleken met 2018. In 2021 is de stijging ongeveer 7.3%. De WOZ waarde van 2021 is bepaald op 1 januari 2020 en is de waarde dat het huis bij verkoop op die datum had kunnen opbrengen. De verhoging van de WOZ waarde Rotterdam heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat je hypotheekrente misschien lager kan worden. Dit kun je navragen bij je hypotheekverstrekker. Je zou ook een extra hypotheek kunnen afsluiten voor een verbouwing op de overwaarde. Ook dit moet je navragen bij je hypotheekverstrekker. Bij verkoop is je huis, door die hogere WOZ waarde ook meer waard.

De nadelen van een hoge WOZ waarde Rotterdam

Een hoge WOZ waarde Rotterdam heeft ook nadelen. Hoe hoger de WOZ waarde hoe meer belastingen je betaalt. De belastingdienst gebruikt de WOZ waarde voor het vaststellen van verschillende belastingen, zoals voor de onroerendezaakbelasting (OZB) de belasting voor huiseigenaren. Maar de WOZ waarde heeft ook invloed op het eigenwoningforfait dat je invult voor de aanslag inkomstenbelasting. Andere zaken of belastingen waar de WOZ waarde bepalend is voor de hoogte van die aanslag zijn; de rioolheffing; de watersysteemheffing, de erfbelasting en de roerende zaakbelasting. (woonboten, stacaravans of kiosken). Denk je dat de WOZ waarde te hoog is, dan betekent dit dat je voor al deze belastingen te veel betaald. Je kunt tegen een te hoge WOZ waarde bezwaar aantekenen of laten aantekenen door een gespecialiseerd bureau. Let wel op dat het bezwaarschrift ingediend moet zijn binnen 6 weken na dagtekening van je aanslagbiljet.

Laten aantekenen door een bezwaarmakers bureau is altijd gratis

Je kunt bezwaar laten maken tegen de WOZ waarde Rotterdam door een gespecialiseerd bureau in WOZ zaken. Hier werken juristen en taxateurs die zich hebben gespecialiseerd in WOZ zaken. Wanneer je gebruik wilt maken van hun diensten kun je via hun website eenvoudig een formulier invullen. Er wordt dan contact met je opgenomen door een van deze specialisten. Er is toestemming van je nodig om bezwaar namens jou te mogen indienen. Dan kunnen ze het taxatierapport bij jouw gemeente opvragen en bekijken of een bezwaarschrift indienen een kans van slagen heeft. In 99 van de 100 gevallen is dit inderdaad het geval. Omdat de gemeente verplicht is om, aan het bureau, de gemaakte kosten te vergoeden kan het bureau deze dienst gratis aanbieden. Wordt het WOZ bezwaar ongegrond verklaard dan neemt het bureau de kosten voor eigen rekening.

Wil jij ook weten of de WOZ waarde van je woning te hoog is?

Twijfel je aan de hoogte van de WOZ waarde Rotterdam? Vraag dan advies in bij een gespecialiseerd bureau in WOZ zaken. Zij kunnen voor je uitzoeken of de WOZ waarde inderdaad te hoog is en direct bezwaar aantekenen. Bezwaar WOZ leidt nooit tot een verhoging van de WOZ waarde. Je kunt altijd advies inwinnen bij een bureau dat gespecialiseerd is in WOZ zaken.

Geef een reactie