vog aanvraag

Waar heb je een VOG voor nodig?

Een vog aanvraag heb je nodig als je een bepaald beroep gaat uitoefenen, bijvoorbeeld als je bij een bank gaat werken en met veel geld te maken krijgt. Waar je voorheen tot twee keer toe naar de gemeente moest, om aan te vragen en te halen kun je deze ook online aanvragen tegenwoordig. Of je de vog nu via internet aanvraagt of via de gemeente, de geldigheidsduur blijft gelijk. Na de aanvraag wordt bekeken of je ooit strafbare feiten hebt gepleegd die de functie in gevaar brengen die je wilt vervullen.

vog aanvraag

Twijfel je om te solliciteren?

Je ziet je droombaan waarop je wilt solliciteren, maar o’jee je hebt een vog nodig, maar je durft de vog aanvraag niet te doen omdat je in aanraking bent geweest met justitie. Betekent dit nu dat je gelijk je droombaan kunt vergeten? Nee dit hoeft niet perse, het ligt er maar net aan waarvoor je een vog nodig hebt en wat je gedaan hebt in het verleden. Wil de dienst je vog weigeren dan moet er wel een aantoonbaar verband zijn tussen de functie die uit gaat oefenen en het delict wat je hebt gepleegd.

vog aanvraag

Hoe lang wordt er teruggekeken?

Heb je ooit een misstap begaan is de tijd wel belangrijk dat ze terug gaan kijken bij een vog aanvraag. Over het algemeen wordt er vier jaar teruggekeken, alleen bij een zedendelict is de tijd van terugkijken onbeperkt hoe licht het delict ook is. Ben je tot 23 jaar en vraag je een vog aan dan is deze tijd slechts twee jaar, dit is gedaan om jongeren niet kansloos te maken op de banenmarkt.