Tips voor een ideale weekplanning

Iedereen is altijd druk, druk, druk. Sommige dagen en weken kunnen echt chaotisch verlopen en daardoor het uiterste van je vergen. Een afspraak hier, Een telefoontje daar en tussendoor ook nog boodschappen doen en de nodige huishoudelijke taken hebben. Soms loopt je hoofd echt over en vergeet je alsnog simpele dingen die je eigenlijk wel moest doen. Een goede weekplanning kan veel stress schelen en op die manier hou je zelfs tijd over om nog wat leuke dingen te doen.

Gebruik een agenda

Agenda’s zijn handig. Je kunt er al je afspraken in kwijt en zo overzichtelijk de week indelen. Een agenda van Moleskine biedt lekker veel ruimte om al je afspraken in te vullen. Agenda’s zijn echt niet alleen voor school of kantoor. Ook thuis kun je er veel gemak van hebben om je week perfect te plannen. Door een goede structuur aan te brengen wordt je leven rustiger en veel overzichtelijker.

Plan doordacht

Bedenk aan het begin van de week goed wat je de komende week allemaal wil bereiken. Plan bijvoorbeeld vaste dagen voor bepaalde werkzaamheden. Naast een agenda is het handig een notitieboekje aan te leggen zodat je voor jezelf kunt opschrijven wat je vaste verplichtingen zijn, hoeveel tijd je kwijt bent aan afspraken en of je dingen op de planning hebt staan die je wellicht beter kunt doorschuiven naar een een andere week. Daarvoor kun je een notitieboek bij Moleskine kopen

In een notitieboek kun je meer randzaken noteren dan in een agenda. Ze zijn verkrijgbaar als blanco boekje, gelinieerd, geruit of zelfs gestippeld. Plan zaken waarvoor je gefocust moet kunnen werken bijvoorbeeld in de ochtend als je nog fris bent.

Wees creatief

Creatief wordt hier eigenlijk dubbel bedoeld. Creatief omgaan met je afspraken en bezigheden, maar ook creatief zijn in je vrije uurtjes. Dit laatste zorgt eveneens voor rust in je hoofd. Een schetsboek van Moleskine kan je helpen je hoofd even helemaal lekker leeg te maken door ontspannen te zitten schetsen of tekenen. Een ideale weekplanning hoeft niet verstikkend te werken. Juist door goed te plannen kun je rustmomenten inbouwen die je anders zou missen.

Geef een reactie