Tips: uitvaartverzekering vergelijken

Een uitvaartverzekering vergelijken doe je niet zomaar. Het is een belangrijk financieel element om een tweede keer over na te denken voordat je je polis afsluit. Een uitvaartverzekering neem je namelijk meestal voor je nabestaanden. Voor je nabestaanden kan jouw overlijden namelijk een stressvol process worden terwijl ze ook rouwen om het verlies van hun geliefde. Wees daarom nauwkeurig als het gaat om je uitvaartverzekering en schroom niet om deze tips mee te nemen in je besluiten. Dan zijn de keuzemogelijkheden al wat beter en heb jij een verzekering die aan jouw wensen voldoet!

Verschillen uitvaartverzekeringen

In de uitvaartverzekering branche maakt men onderscheid van twee soorten en soms wel drie soorten verzekeringen:

Naturaverzekeringen

Met een naturaverzekering worden er diensten en goederen, zoals de kist en de dienst vergoed. Een groot voordeel aan een naturaverzekering is dat nabestaanden in principe niets hoeven te doen en dat een uitvaartcentrum alles op zich neemt om de wensen van de overledene te eren. Een nadeel van deze verzekering is dat er weinig keuzemogelijkheden zijn en dat je eigenlijk zit met wat je krijgt.

Kapitaalverzekeringen

Met een kapitaalverzekering besluiten jij en je verzekeraar over een bepaald bedrag dat wordt uitgekeerd om je uitvaart en begrafenis etc te vergoeden. Je bouwt dit bedrag op door elke maand je bijdrage te doen. Het voordeel hiervan is dat er uiteindelijk meer keuzevrijheid is. Een nadeel van deze verzekering is dat je nabestaanden veel beslissingen moeten nemen als je niet op tijd bent met het zelf besluiten van wat je allemaal wilt.

Combinatieverzekering

Ook kun je natuurlijk bovenstaande verzekeringen combineren. Dan is een deel van je begrafenisverzekering natura en een deel kapitaal. Dit staat bekend als een combinatieverzekering. Niet alle verzekeraars bieden dit aan, dus let op wanneer je uitvaartverzekeringen vergelijkt en een combinatieverzekering wilt. Met deze verzekering heb je de voordelen en nadelen van beide bovenstaande verzekeringen!

Geef een reactie