Incasso no cure no pay, wat is dat?

Incasso no cure no pay: je hebt er vast al eens van gehoord. Letterlijk vertaald is dit “geen oplossing, geen betaling”. Maar wat houdt deze term eigenlijk precies in en hoe gaat incasso op basis van no cure no pay in zijn werking? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Incasso no cure no pay

Ben je geïnteresseerd in een incasso no cure no pay dienst, dan heb je vast al gegoogled op “incassobureau no cure no pay”. Er zijn verschillende incassobureaus die dit aanbieden, bijvoorbeeld Credifin Nederland. Een incasso kan best spannend zijn. Wanneer de incasso niet lukt, krijg je al gauw te maken met kosten die je daarvoor dient te betalen.

Wanneer je echter gebruik maakt van incasso op basis van no cure no pay, voorkom je dat je deze kosten hoeft te betalen.

De klant betaalt de kosten

Bij incasso no cure no pay draai je niet zelf op voor eventuele kosten als de incasso niet lukt. Deze kosten worden namelijk in rekening gebracht bij de klant, bovenop de rente die de klant dient te betalen. Wordt er dus volledig geïncasseerd bij de klant, dan ontvang je het volledige factuurbedrag. Wordt er niet geïncasseerd? Dan betaal je ook niets.

Waarom incasso op basis van no cure no pay?

Vaak werken advocatenkantoren op uurbasis. Je betaalt in dat geval hoe dan ook, ook als er niet wordt geïncasseerd. En dat wil je natuurlijk voorkomen; een incasso moet je iets opleveren en je niet alleen maar geld kosten. Ben je van plan om een incassobureau in te schakelen, bekijk dan van tevoren of er gewerkt wordt met no cure no pay incasso. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent. Bij incasso no cure no pay telt alleen het resultaat! 

Geef een reactie