Het werk van een controller

Liquiditeit, groeien en optimaliseren zijn vaak key-focus punten binnen een organisatie. Is er genoeg geld om bepaalde risico’s te nemen of investeringen te doen? Financiële dienstverleners zoals bijvoorbeeld controllers kunnen hiervoor van grote dienst zijn binnen bedrijven.

Al wordt er vaak als eerste gedacht aan de harde en feitelijke kant van hun werk, zijn ook verschillende ‘soft controls’ een groot deel van een contoller zijn/haar werkzaamheden. Maar wat is precies het onderscheid tussen de ‘hard controls’ en ‘soft controls’? Klik hier voor een bedrijf die hier alles van weet, maar in dit artikel zullen we het kort toe lichten.

Hard controls

Dit zijn vooral de tastbare onderdelen van het werk, denk aan gedocumenteerde protocollen, structuren, checklists en plannen. Vaak worden dele onderdelen beschouwd als harde en feitelijke aspecten die de juiste taken en verantwoordelijkheden proberen af te dwingen van de werknemers. Als organisaties denken aan het werk van financiële dienstverleners en controllers wordt er al snel aan deze aspecten gedacht.

Soft controls

De andere kant van het werk van controllers is het creëren van een motiverende en stimulerende omgeving voor de medewerkers. Hierbij kan je denken aan motivatie, loyaliteit en inspiratie van de werknemers peilen en verbeteren waar mogelijk. De juiste kennis, vaardigheden en competenties ondersteunen de houding waarin de medewerkers te werk gaan. En deze aangename en stimulerende omgeving zal er daarna toe leiden dat de persoonlijke doelstellingen in het verlengde komen van de doelstellingen van de organisatie.

Controllers kunnen dus op verschillende manier een organisatie ondersteunen in het verbeteren van bedrijfsprocessen en ook liquiditeit. Bekijk deze website als je meer wilt weten over het werk van controllers.

Geef een reactie