Goud kopen

Goud kopen: kies tussen goudbaren en gouden munten

Het kopen van goud is normaal gesproken iets dat je doet met het argument van beleggen in het achterhoofd. Het idee achter goud kopen is dat je een deel van je vermogen in stukken goud belegt. Dit met de achterliggende gedachte dat het zeldzame edelmetaal goud nooit zijn waarde verliest – en waarschijnlijk zelfs in waarde zou stijgen. Gouden kopen en baren hebben bovendien als sterk punt dat ze je helpen om je financiële kansen en risico’s te spreiden. Munten en baren, dus. Daar kun je voor gaan als je goud gaat kopen. Lees hieronder wat de eigenschappen van beide opties zijn.

Goud kopen

Wat je moet weten over gouden munten

Van een gouden munt hangt de waarde af van de hoeveelheid zuiver goud die in de munt verwerkt is. Dit hoeft dus niet bij elke munt hetzelfde te zijn. De totale hoeveelheid die er van een bepaalde munt te verkrijgen is heeft ook invloed op de waarde van deze munt. Bij gouden munten is het verder belangrijk dat je er goed op let dat deze algemeen erkend worden en geaccepteerd zijn. Voor sommige munten geldt dat wel, voor andere weer niet. Wel zijn er munten in omloop die niet alleen goudwaarde vertegenwoordigen, maar die ook als verzamelstuk waardevol zijn.

Redenen om voor goudbaren te gaan

Wanneer we het over een goudbaar hebben, dan hebben we het over een staaf van puur goud. Deze staven worden doorgaans in standaardgrootten gemaakt. Dit maakt het makkelijker om er een precieze waarde aan toe te kennen dan bij munten. Goudbaren hebben bovendien als pluspunt dat deze wereldwijd erkend worden als beleggingsstuk. Bij een goudbaar weet je daarnaast zeker dat de waarde ervan meestijgt zodra de goudkoers omhoog gaat.

Geef een reactie