Drie verzekeringen die jij als zzp’er nodig hebt

Wanneer je start als zzp’er moet je ook gaan nadenken over de diverse verzekeringen die je kan afsluiten en wat ze dekken. In dit artikel komen de drie meest voorkomende verzekeringen voor, zodat je als startende zzp’er kan kiezen zonder je scheel te betalen aan alles. 

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp

Niet iedere zzp’er kiest ervoor om een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp af te sluiten, het is namelijk een best prijzige verzekering. Wil je toch een AOV afsluiten, dan kan je er wel voor zorgen dat de premie op zijn laagst is. Er is namelijk altijd wel een kans dat je arbeidsongeschikt raakt, wanneer je niet meer in loondienst werkt, maar volledig als zzp’er dan is het raadzaam om een AOV af te sluiten voor de zekerheid. Er zijn drie manieren hoe je de maandelijkse premie zo laag mogelijk kan maken, dat zijn: 

  • De hoogte van het bedrag verlagen
  • De duur van de AOV verlagen
  • Laat de uitkering niet direct bij ziekte in gaan, maar stel eerst een wachttijd in

Een rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering kan je ook als particulier afsluiten, maar zeker ook zakelijk als zzp’er. Wanneer je een rechtsbijstandverzekering hebt ben je verzekerd voor juridische hulp in tijde van een zakelijk conflict waar je niet zelf uitkomt. Afhankelijk van je polis kan je verzekerd zijn voor alleen telefonisch advies, maar ook wanneer het uit de hand dreigt te lopen kan een jurist van de verzekeraar je daarin begeleiden. Lees goed de voorwaarden na voordat je een verzekering gaat afsluiten. Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare verzekeraar dan ben je bij Tulpenfonds aan het juiste adres. 

Een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Hoogstwaarschijnlijk heb je als particulier ook een aansprakelijkheidsverzekering, wanneer je per ongeluk iets kapot maakt ben je verzekerd. Zo hoef je zelf geen honderden euro’s te betalen als je de telefoon van je tante laat vallen. Wanneer je werkzaam bent als zzp’er kan je als bedrijf ook aansprakelijk worden gesteld voor gemaakte schade, ook al heb je die veroorzaakt zonder opzet. Dit kan je dekken door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Zo ben je gedekt onder werktijd als zzp’er en daarnaast ook als individu. 

Geef een reactie