verzekering brommer

De juiste verzekering voor je brommer

Heb je een brommer gekocht en ben je op zoek naar een goede en goedkope verzekering? Het afsluiten van een brommerverzekering kan best lastig zijn omdat er verschillende aanbieders zijn en omdat je de keuze hebt uit verschillende soorten verzekeringen. In dit artikel geef ik je een aantal tips om het afsluiten van een brommerverzekering eenvoudiger te maken.

Let op! Jonge bestuurders hebben niet altijd dekking!

Sluit je een bromfietsverzekering af voor je zoon of dochter jonger dan 28 jaar? Dan gelden er bij veel verzekeraars andere regels! Zo zijn bij veel verzekeraars jonge bestuurders uitgesloten van dekking als zij niet als regelmatig bestuurder op de polis zijn vermeld. Ook kan er een extreem hoog eigen risico gelden voor jonge bestuurders. Sluit dus altijd een brommerverzekering af op basis van de jongste bestuurder! Zo voorkom je problemen bij een ongeluk en ben je altijd gedekt voor schade die je bij een ander aanbrengt.

Het belang van een goede brommerverzekering

Het spreekt voor zich dat het afsluiten van een goede brommerverzekering van groot belang is. Allereerst is het door de wet verplicht gesteld om een verzekering af te sluiten als je eigenaar bent van een brommer. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om goed beschermd de weg op te gaan omdat een ongeluk in een klein hoekje zit. Je hoopt het niet, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat je brommer gestolen wordt. In dat geval is het prettig om te weten dat je je kunt verhalen op je verzekering. Je brommer verzekeren is dus van groot belang.

Verschillende soorten verzekeringen

Net zoals bij bijvoorbeeld een autoverzekering het geval is, heb je bij het afsluiten van een verzekering voor je brommer de keuze uit een WA, WA-Plus en de All-risk verzekering. De WA-verzekering vergoedt de schade die je bij anderen veroorzaakt. Dit is in vergelijking de goedkoopste variant. Wil je iets meer zekerheid? Dan kun je gaan voor een WA-Plus of WA-Casco verzekering of een All-risk verzekering. Laatstgenoemde is de meest uitgebreide variant waarbij ook vaak schade wordt vergoed die door eigen toedoen aan de brommer wordt veroorzaakt.

Premies van aanbieders vergelijken

Zoals ik in de inleiding van deze blog al aangaf, zijn er een hoop verschillende aanbieders van brommerverzekeringen die allemaal werken met hun eigen verzekeringspremie. Het is daarom verstandig om het aanbod goed te vergelijken, alvorens een verzekering af te sluiten. Zo zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt. Daarbij adviseer ik je bovendien om gebruik te maken van een vergelijkingstool van een onafhankelijke vergelijker. Zo’n onafhankelijke vergelijkingstool vind je onder andere hier.