Autoverzekering afsluiten? In drie stappen

Het afsluiten van een autoverzekering lijkt in eerste instantie moeilijk te zijn, maar met het volgen van de juiste stappen en krijgen van de juiste begeleiding is het zo gedaan. In dit artikel bespreken we de drie belangrijkste stappen, waarbij je een autoverzekering zonder enige gedoe kan afsluiten. Veel leesplezier!

Het bepalen van het pakket

In Nederland ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Deze WA verzekering houdt in dat je wettelijk aansprakelijk bent bij schade. Met deze verzekering ben je verzekerd tegen schade bij andere partij en heb je recht op hulp op het moment van schade.

Verzekeraars bieden nog twee andere aanvullende pakketten. Deze pakketten zijn: beperkt casco en all risk verzekering.

Met de beperkt casco verzekering ben je verzekerd tegen:

  • Schade aan anderen
  • Hulp bij schade
  • Brand en explosie
  • Inbraak en diefstal
  • Storm, hagel en overstroming
  • Dieren
  • Ruitschade

Bij de all risk verzekering ben je voor hetzelfde verzekerd net als bij de beperkt casco, maar je bent overigens nog eens verzekerd tegen aanrijding en vandalisme.

Het vinden van een geschikte aanbieder

De volgende stap is het vinden van de juiste aanbieder. Met behulp van autoverzekering vergelijken kan je verschillende aanbieders met reviews en prijzen terugvinden.

Je kan ook rechtstreeks contact opnemen en een offerte vragen. Onthoud wel goed dat hoe meer schadevrije jaren je hebt, des te hoger je korting zal zijn.

Afsluiten van de verzekering en polis ontvangen

De derde en laatste stap is het afsluiten van de verzekering en de eerste polis ontvangen. Na het afsluiten van de verzekering zul je per post of via de mail het eerste polisblad ontvangen.